Torremolinos

Torremolinos beschikt over zes kilometer strand met vele voorzieningen in het centrum van de stad en bij de buitenwijken.

Goudkleurig zand, goede voorzieningen en de boulevard zijn enkele van de kenmerken van de stranden in Torremolinos, die elk jaar vele vakantiegangers trekken.

Playa la Carihuela is het op een na grootste strand van Torremolinos. Het is 2100 meter lang en 40 meter breed. Zelfs in de drukke zomermaanden zul je weinig moeite hebben om een plekje voor je handdoek te vinden.

Langs het strand ligt een voetgangerspromenade dus je kunt de auto niet direct aan het strand kwijt. Even verderop zijn wel parkeerplaatsen.

Door de aanwezigheid van 'chiringuitos' (strandtentjes) en de vele knusse (tapas)barretjes op de promenade trekt het strand jong en oud om van de Spaanse sfeer te genieten.
Stranden

De zee is over het algemeen kalm en heeft in de zomer een aangename temperatuur voor een verfrissende duik.

Benalmadena heeft vele kleine stranden bij elkaar, ze zijn allemaal anders en zijn over 20 kilometer oppervlakte verspreidt.

Malapesca, het strand van Bil-Bil, de stranden die we kunnen vinden in Arroyo de la Miel, de strand Del Tajo de la Soga of die van La Morena zijn enkele van de vele stranden die in Benalmadena Costa, Arroyo de la Miel, Puerto Marina, Carvajal of Torremuelle te vinden zijn.

Over het algemeen zijn het urbaanse stranden vanwege de grote ontwikkeling van de plaats en weinig ongerepte stranden. Deze stranden worden veel bezocht en zijn goed voorzien van alle faciliteiten.

De stranden van Benalmadena bestaan uit donker zand, rotsen of kiezelsteentjes. Op het strand van Viborilla vindt je Benalnatura, gereserveerd voor de liefhebbers van naaktstranden.Winkelen, uitgaan

In Torremolinos vindt u veel kroegen, bar/restaurants, discotheken, toeristenwinkels, kledingzaken, juweliers en lederwarenzaken.

1x per week is er een drukbezochte markt aan de westrand van de plaats.

Bovendien is er een gezellige jachthaven,  en een handje vol culturele bezienswaardigheden.


Sierra Nevada

De Sierra Nevada is Spanje's nummer 1 wintersport bestemming.

Hoewel het slechts op 2 uur rijden van de Costa del Sol ligt, heeft de Sierra Nevada de beste sneeuw van Spanje.

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je 's ochtends kunt skien of snowboarden en 's middags naar het strand kunt gaan. De Sierra Nevada in zuid Spanje, Andalusie is één van deze fantastische plekken.

Er zijn meer dan 65 km aan skipistes in de Sierra Nevada en er ligt ongeveer 5 maanden per jaar sneeuw.

Dit gebied, op slechts een klein half uur rijden van de prachtige stad Granada is ideaal voor alle wintersport liefhebbers. Het is geschikt voor beginners tot zeer gevorderden.
Sport & Ontspanning

Er is een duikschool, diverse golfbanen in de directe omgeving, tennisbanen, bananariding, kajaks, parasailing, waterfietsen, bowlingbaan, fitnesscentrum, minigolfbaan, paardrijden, paddleballbaan, sportveld met doelen, volleybalnet, sportcomplex met openbaar zwembad, atletiekbaan en sportvelden.